Vsaka ženska ve kako zoprno je imeti mesečno perilo. Ta prihaja enkrat na mesec, to pa se spremeni v primeru če zanosite. Ženska naredi test nosečnosti v primeru, da sumi na nosečnost. Da se ga kupiti v trgovinah, lekarnah ter drogerijah. Najboljši so seveda zelo občutjivi testi nosečnosti saj prej zaznajo ali je v vas nosečnostni hormon hCG. Je pa tudi dosti pred znakov po katerih lahko že sumite, da ste noseči, kot so: bruhanje, slabo počutnje, zamuja vam mesečno perilo, paše vam različna prehrana.

test nosečnosti

V Sloveniji najboljši, ki ga priporočajo test nosečnosti je Clearblue saj ima visoko občutjivost. Test lahko opravite večkrat, da ste sto procentno prepričani ali ste noseči ali žal ne. Testi nosečnosti so različnih znamk, razlikujejo se v kvaliteti in pa tudi v cenovnem razredu, lahko naredite teste različnih znamk. Test je najboljše delati zjutraj z prvim urinom. Pomembno je tudi koliko je urin koncentriran, to pa je odvisno koliko tekočine popijete na dan, saj ce popijete preveč tekočine je urin bolj razredčen in test nebo dobro zaznal. Vendar najbolše je iti k zdravniku ali vašemu ginekologu ob sami možni nosečnosti saj vam bo on točno povedal ali ste ali pa niste noseči.

Če se boste v primeru, da vam mesečno perilo zamuja preveč ustrašile za nosečnost, se morate najprej umiriti in ne preveč razmišljati o problemih in strahu na nosečnost, saj to zelo vpliva na mesečno perilo in se vam lahko spremeni urejenost menstruacijskega ciklusa. Da se samo jajčece oplodi je v povprečno potrebno sedem dni. Da bo test nosečnosti pozitiven ali negativne lahko natantko veste po sami vgnezditvi, ko se plod docela poveže s krvnim odtokom. Če vas še več zanima o testu nosečnosti, si lahko pogledate na spletni strani, tam si bosle lahko prebrali različne koristne nasvete za mlade, bodoče mamice. www.porod.si