Zamenjava upravnika se splača, ko ugotovite, da je drug upravnik bilj sposoben voditi večstanovanjsko stavbo in sicer tako, da zmanjša stroške ali se ne izživlja nad stanovalci z nepotrebnimi stroški. Če hočete res dobrega upravnika vaše stavbe, poglejte na tole povezavo https://www.spl.si/ in preračunajte, precenite, kaj se vam bolj splača. Obdržati starega upravnika ali iti v novo razmerje. Dostikrat je tako, da se ljudje težko odločijo za ta korak, ko pa se, ne morejo verjeti, ko prejmejo položnice, da s prej plačevali ako veliko pa stavba vseeno ni bila ako urejena. Kot je zdaj. Včasih je zamenjava upravnika res nujna vendar težko izvedljiva.

zamenjava upravnika

Zakaj je zamenjava upravnika težka? Največkrat pride do problema, da je kdo navezan na enega upravnika, ima koristi ali pa enostavno, ker se ljudje bojijo in poem se ne zbere dovolj podpisov za zamenjavo. Je pa rešitev. Enostavno se novega upravnika predstavi skupnosti in pokaže naj izračunat ter načrt upravljanja stavbe in morebiti prepriča vse stanovalce oziroma lastnike stanovanja. Če so ljudje v redu, bodo sprevideli svojo prednost in korist na dolgi rok, ki se začne takoj, ko je zamenjava upravnika izvedena.

Vso pravico imate, da se  vaša stavba oskrbuje pošteno in z njo da se ravna kot ravna skrben gospodar. Če ugotovite, da vaša stavba, ki je dejansko vaša last, trpi ali vaši žepi, poem bo zamenjava upravnika najbolj racionalna rešitev na dolgi rok za vse stanovalce.

Modra ste kdaj že srečali primere, Ljubljana je po me znana, da se v istem mestu nekateri prebivalci nekaterih četrti močno pritožujejo nad cenami ogrevanja med tem ko drugi plačujejo izjemno nizke cene ogrevanja in vzdrževanja stavb. Kako je to mogoče, da so take razlike? Ker imajo nekateri vestne in poštene upravljalce, ki gledajo na korist skupnosti ni ne na korist posameznega žepa. In tega ni malo, ko boste raziskali, boste to tudi sami o ugotovili.