Imate že sklenjeno zdravstveno zavarovanje ali pa dodatno zdravstveno zavarovanje? V kolikor ga nimate se lahko obrnete tudi na e-Zavarovanja d.o.o., kjer vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Lahko pa obiščete njihovo spletno stran, kjer imate ne voljo izpolnitev obrazca za dodatno zdravstveno zavarovanje, vse preostalo pa uredijo oni. zdravstveno zavarovanje

Po izpolnitvi obrazca bo vaše dodatno zdravstveno zavarovanje veljavno z dnem, katerega boste izbrali in sicer točno ob 00.00. Ko izpolnite obrazec, vam osebje podjetja e-Zavarovanja d.o.o. prvi delovni dan pošlje vso potrebno dokumentacijo za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja, vi jo morate le dokončno izpolniti in poslati nazaj na njihov naslov. V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj jih lahko pokličete na telefonsko številko 051-412-003 ali pa jim pišete na e-pošto: dodatnozdravstvenozavarovanje@e-zavarovanja.com.

Po celotni ureditvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja bo le to na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja vidno šele približno 7 dni po prejetju podpisane dokumentacije. Če se vam karkoli zgodi ter obiščete zdravnika v roku prvih 10 dni po sklenitvi in na vaši kartici še ni vidna sklenitev je na vas da plačate vse račune in jih obvezno tudi shranite. Celoten znesek boste po plačilu prve premije dobili povrnjen. Zavarovalnica vam bo plačan znesek nakazala na vaš transakcijski račun. Seveda pa to velja, če pri sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja nimate čakalne dobe. Pri sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja pa čakalna doba znaša 3 mesece, v tem časovnem obdobju pa zavarovanec nima kritja stroškov, čeprav že 3 mesece plačuje premijo za dodatno zdravstveno zavarovanje. To pa pomeni, da če zavarovalnica ugotovi, da je potrebno osebi dodeliti čakalno dobo, mora oseba prve 3 mesece vse stroške kriti sama.

In kdaj smo v čakalni dobi? V čakalno dobo pademo, ko izgubimo status študenta ali dijaka ali pa dopolni 26 let in v roku enega meseca ne uredimo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Če zamudimo predpisan rok, nam ob sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja zavarovalnica določi 3 mesečno čakalno dobo. V čakalno dobo pa pademo tudi če prekinemo dodatno zdravstveno zavarovanje pri eni zavarovalnici, ker ga želimo skleniti pri drugi. Čakalna doba je nujen postopek pri zdravstvenem zavarovanju, saj bi drugače prihajalo do zmede in nezaželenih komplikacij.