Pag je otok, ki leži na severu Dalmacije in je tretji največji otok na Kvarnerju, ki ima izrazito sredozemsko podnebje, kar ga naredi poleti zelo priljubljenim turističnim središčem, saj so poletja dolga in sončna. Značilni maestral, ki je piha poleti na Pagu vas bo prijetno osveževal, pozimi pa piha burja. Pozimi toplo morje ogreva zrak, kar je pa eden izmed razlogov zakaj so zime na Pagu mile. Vreme Pag je spletna stran, kjer lahko spremljate vreme Pag, saj vam bo konstantno na voljo vremenska napoved, ki vam pomaga pri izbiri termina za dopust na otoku. Če se sprašujete kakšno vreme bo deležno med vašim dopustom se lahko prepričate na spletni strani vreme Pag.

otok Pag

Vreme Pag vam bo med poletjem največkrat napovedal lepo sončno vreme, lahko se boste pa tudi skrili v senco od kakšnega borovega gozdička, če vam bo sonce premočno.

Poleti je otok Pag ena izmed najpriljubljenejših destinacij, že samo zaradi tega, ker je vreme Pag skoraj vedno sončno. Vreme Pag skoraj miri brez padavin, v primeru da pa do njih pride, so pa zelo blage in kratkotrajne. Poletja na Pagu so zelo prijetna saj se temperature gibljejo izmed 22 in 30 stopinj, kar je idealna temperatura za preživljanje dopusta ob morju.

Tudi pozimi se da na Pagu uživati, saj je zrak, zaradi podnebja še vedno topel, zato je vreme Pag tudi pozimi zelo ugoden. Veliko ljudi se odloči za preživljanje Novega leta ravno ob morju kjer se s prijatelji zabavajo ob prigodah in nepozabnih dogodivščinah. Edina neprijetna zadeva obiskovanja otoka Pag je burja in močni vetrovi. Ampak naj vas to ne prestraši, saj če je  vreme sprejemljivo, je preživljanje zimskega dopusta na otoku Pag zelo zabavno in zanimivo.