Peskanje površinSe neprofesionalno ali profesionalno ukvarjate z različnimi stvarmi oz. storitvami? Mogoče potrebujete profesionalno obdelavo površin? Če ste že kdaj slišali za peskanje površin, je to seveda Vaša rešitev. Peskanje površin je zelo zapleten postopek čiščenja. S tem se ukvarja podjetje Ferročrtalič d.o.o. Z peskanjem površin se že ukvarjajo 45 let. To je od leta 1969. Leta 1998 so dobili certifikat ISO 9001. Ker je podjetje Ferročrtalič leta 2003 in 2004 dobilo nagrado Gazela, uvrščamo to podjetje pod hitro rastočo podjetje.

Peskanje površin je seveda najbolj učinkovita metoda za čiščenje in obdelovanje kateri koli površine. Tako seveda preprečimo, da se ne bi njihova uporabnost zmanjšala in hkrati tudi poskrbimo za njihov videz. Peskanje površin poteka s pomočjo sredstev (abrazivnega), to je npr. suhi led in kremenčev pesek, ki ga pod zelo veliko hitrostjo po površini nanašamo. S tem površino totalno očistimo in jo seveda zraven naredimo hrapavo in pripravimo za nadaljnjo obdelavo. Pri peskanju površin pridobim neoporečno osnovo seveda za nanašanje različnih zaščitnih sredstev. Poleg čiščenja površin se peskanje površin uporablja tudi za odstranjevanje lakov z lesa in barv, matiranje stekla, za obloge na betonu, za čiščenje kamnite površine, oljne površine, stavbne fasade in mnoge druge površine. Peskanje se deli na več vrst tehnik čiščenja. Med sabo se pa razlikujejo po tem, za katero površino se jih uporablja.

Vrste peskanja:

  • Tlačno peskanje je primerno za zelo natančno utrjevanje površin (vnaša se 4x večja količina zraka),
  • Turbinsko peskanje je uporablja za bolj masivno obdelavo,
  • Injektorsko peskanje se uporablja za čiščenje manj umazanih in manjših predmetov.

Če Vas zanima več o peskanju površin si lahko obiščete spletno stran Ferročrtalič, ki jo boste našli na zgoraj navedeni povezavi, kjer boste našli kvalitetna orodja in tudi stroji, ki jih boste seveda potrebovali za peskanje površin.