Treking kolesa je večnamensko kolo, ki je primerno za prav vsakega, ki želi v svojem prostem času narediti nekaj koristnega zase in svoje zdravje. S treking kolesom lahko vozite po asfaltu, hkrati pa se odlično odreže tudi pri premagovanju makadamskih in lažjih gorskih poti. Treking kolesa združujejo elemente tako gorskega kot tudi cestnega/klasičnega kolesa, zato so odlična izbira za tiste kolesarje, ki se vozijo po lažjih do srednje zahtevnih poteh. Z njim se boste lahko zjutraj odpeljali v službo v središče mesta, popoldne pa že premagovali lažje vzpone v objemu prelepe narave. Najnovejši izum današnjega časa pa so električna treking kolesa, ki vam pri vožnji nudijo nekaj pomoči – takrat, ko noge ne zmorejo več.

treking kolesa

Zakaj izbrati treking kolo

Glavna prednost treking koles so zelo udobna kolesa s prednjim vzmetenjem in velikim številom prestav, kar omogoča vožnjo tako po asfaltu kot tudi makadamu. Večje število prestav omogoča lažje premagovanjem vzponov, zato ni nič čudnega, da so treking kolesa ena bolj priljubljenih izbir med ljubiteljskimi kolesarji. Nudijo čudovito kolesarsko izkušnjo, zaradi katere se boste zaljubili v svoje novo kolo.

Potrebno je poudariti, da obstaja žensko in moško treking kolo. Med seboj se razlikujeta v velikosti in drugih specifičnih dimenzijah. Žensko kolo ima ožja krmila, krajšo zgornjo cev in posebne sedeže. Moška različica pa je večja,vendar primerna tudi za izkušenejše in večje kolesarke. Sedeži treking koles so ergonomsko oblikovani in tako nudijo maksimalno udobje med vožnjo. Vodilne znamke treking koles na trgu so zagotovo Scott, Specialized, Giant in Cannondale. Nekateri od njih nudijo tudi možnost dodatne montaže tačke, kolesarskega prtljažnika za torbe in ostalo opremo ter blatnikov.

Trenuten hit na trgu pa so hibridna verzija treking koles, ki imajo dodatno vgrajen elektro motor, ki je odlična rešitev in pomoč pri premagovanju klancev. Za njih se v prvi vrsti odloča starejša generacija, ki si še vedno želi biti aktivna, odlično pa se obnesejo tudi pri mestni vožnji v službo.