Ker danes praktično živimo v dobi računalništva in interneta, na internetu najdemo prav vse. Tudi spletne strani kjer lahko vsak posameznik poišče popolnega partnerja ali partnerico, tako imenovani spletni zmenki. Take spletne strani so se v zadnjih nekaj letih razširile in povzpele visoko povsod po internetu, ker so ljudje čedalje dalj časa v službi in malo časi preživijo  v sproščeni ali pa celo novi družbi je najdi partnerja precej težko, zato so bile ustvarjene spletne strani, ki so namenjene “online” spoznavanju drugih podobnih oseb – zmenki. Ena izmed takih spletnih strani za spletne zmenke je tudi slovenska spletna stran imenovana http://www.erodate.si/

Erodate.si je namenjena prav vsem uporabnikom Sloveniji pod enim velikim in pomembnim pogojem, da je uporabnik strani zmenki polnoleten. Na to spletno stran se lahko povsem brezplačno registriramo. Za registracijo potrebujemo vnesti uporabniško ime, elektronsko pošto, uradni rojstni datum in seveda lastno geslo. Pred prijavo pa se je potrebno tudi strinjati s pravili in politiko o zasebnosti in uporabi osebnih in zasebnih podatkov.

zmenki

Kdor se uspešno prijavi in si ustvari lasten račun lahko objavi tudi sliko ali pa celo več slik, doda tudi svoj opis tako, da je ostalim osebam lažje izbrati pravega partnerja za zmenek, kratko avanturo ali pa celo partnerja za celo življenje. Z zmenki si najdemo lahko tudi samo osebo za pogovor ali pa za družbo in zabavo. Delujoč profil ima veliko funkcij kljub osnovni uporabi le z zmenki si uporabnik lahko piše sporočila s katerim koli drugim uporabnikom, lahko doda ali odstrani člana na seznam priljubljenih oseb, lahko tudi blokira nadležne, moteče ali nesramne ostale uporabnike, ki prestopijo vsa pravila vključno z zmenki. take nadležne uporabnike pa lahko tudi prijavi administraciji portala kateri bodo podelili ustrezne ukrepe.

Spletna stran Erodate.si poleg vseh stvari z spletnimi zmenki vključuje tudi galerijo slik uporabnikov in lasten forum, kjer si vsi člani lahko izmenjujejo svoje mnenje o spletni strani, partnerjih, svojih izkušnjah in doživetjih ali pa celo podajo kak koristen nasvet. V galeriji so uporabniki razvrščeni na več kategorij: moje, novo, najvišje ocenjeni, najbolj ogledani, najbolj komentirani.