So pisane črke še aktualne?Verjetno se še vsi spomnite, ko ste se v šoli učili pisati male in velike pisane črke. Ko si se počutil kot kak likovni umetnik ob takih vijugastih in lepo zaobljenih črkah. Vendar moderna doba je tu in ročna pisava počasi odhaja v pozabo s tem pa tudi velike in male pisane črke.

Na finskem so se odločili, da bodo prvošolčki leta 2015/2016 izpustili pisane črke iz učnega programa. Če se bo ta ideja prijela, se bodo na Finskem otroci učili samo še tiskane črke in se bo ta trend verjetno tudi prijel na sosednje Evropske države. Ta novodobni trend pa se je prijel tudi že v številnih zveznih državah Severne Amerike, kjer pisane črke niso več obvezne v učnem programu.

Pristne pisane črke po študiju sodeč ne uporablja več veliko ljudi, vendar se uporablja hibridna pisava (pisane črke in tiskane črke). Kljub uporabi obeh pisav pa še vedno največ ljudi tipka besedila na računalnike ali telefone z zasloni na dotik. Saj je tudi to bolj smiselno. Prihajamo ročna pisava črk samo še v pismih, razglednicah in voščilih. Prav je, da se naučimo pravilno in hitro tipkati na računalnik. Že v Sloveniji je na nekaterih srednjih šolah obvezno znanje desetprstnega slepega tipkanja na računalnik. Učenje ročne pisave naj bi v šolah zadostovalo zgolj zaradi tega, da se osnovnošolci naučijo brati.

Kmalu bodo prišli dnevi, ko bodo pisane črke samo še zgodovina.