Slovenski popotniki, tudi vi sodite v to skupino? Radi potujete po svetu? Vas zanimajo izkušnje in mnenja o drugih državah iz prve roke? Na spletni strani www.popotniki.net lahko odkrijete skupino, ki se imenujejo Slovenski popotniki.

Zakaj se tako imenujejo?

Slovenski popotniki se imenujejo zato, ker so Slovenci ter uživajo v tem, ko potujejo po svetu in odkrivajo čudesa sveta, ki jih veliko drugih Slovencev ne vidi. Na tej spletni so slovenski popotniki, ki so obiskali že vse celine sveta, razen Antarktike in Arktike, verjetneje zato ker je tam, majčkeno preveč mrzlo.

 Vsi slovenski popotniki, ki so v tej skupini se na kratko predstavijo, ter povedo in opišejo kako radi potujejo, kje vse so že bili, kaj jim je bilo na teh potovanjih všeč in kaj ne. Prej omenjena spletna stran je odlična za vse, ki zelo radi potujejo in želijo izvedeti več o deželi, v katero so namenjeni. Na žalost slovenski popotniki, niso bili v vseh državah na svetu.

Kje vse pa so že bili slovenski popotniki?

Kot sem prej omenil so bili že na vseh celinah razen na skrajni južni in skrajni severni celini. V Evropi so bili že po vseh večjih državah. V Afriki so obiskali Maroko, Tunizijo, Egipt, Ugando in Tanzanijo. Ko so slovenski popotniki obiskali Azijo pa so odšli v Turčijo, Sirijo, Ciper, Jordanijo, Libanon, Oman, Iran, Pakistan, Indijo, Šri Lanko, Kitajsko, Nepal, kjer so najvišje gore sveta, Bangladeš, Tajsko, Filipine, Indonezijo, Malezijo in super napredno Japonsko. No pa pojdimo še malo nižje po zemljevidu. Slovenski popotniki so obiskali tudi Avstralijo, Novo Zelandijo in Fiji. Če odidemo čez lužo pridemo v Severno Ameriko. Tudi tu, so se ustavili naši slovenski popotniki. Prepotovali so velik del Združenih držav Amerike in Kanade. Ko pa gremo s prstom po zemljevidu nižje, pa opazimo, da so se ustavili tudi v Mehiki, Kostariki, Ekvadorju, Venezueli, Peruju in Kolumbiji.

Tudi vi se lahko vpišete v to skupino ter dodate obiskano državo na zemljevid. Slovenski popotniki, vam bodo hvaležni.