Če se odločite najeti rafting opremo, se morate strinjati tudi s tem, da Maya team zadrži en vaš oseben dokument. Rafting oprema namreč ni poceni in s tem se mi, kot agencija, zavarujemo, da opremo prejmemo nazaj v takšen stanju, v kakršnem jo je stranka sprejela. Prav tako se zavarujemo, da prejmemo nazaj vso izposojeno rafting opremo. V kolikor si želite popestriti življenje, vas vabimo, da se odpravite na rafting izlet na Sočo.

Dogajalo se je že namreč to, da smo rafting čolne nazaj prejeli poškodovane, stranka pa ni bila tako korektna, da bi nas o tem obvestila. Največkrat se sicer poškodujejo vesla za rafting, ki so plastična in se ob udarcih v skalo zelo hitro nalomijo in počijo.

Čeprav vas mi kot agencija, obvestimo o pravilnem ravnanju, se velikokrat zgodi, da ta del stranke ne poslušajo dobro oziroma se na turi z izposojeno rafting opremo obnašajo neodgovorno. Pomembno je tudi, da dobro definiramo čas izposoje rafting opreme. To je namreč od trenutka, ko vam mi rafting opremo izročimo do trenutka, ko vas na cilju pobiramo in rafting opremo prevzamemo nazaj.

To pa opozarjamo predvsem iz preteklih izkušenj, ko so bili določeni kosi opreme ukradeni na parkirišču. Zgodilo se je namreč, da je stranka v celoti prevzela rafting opremo, jo odložila na obali ob čolnu, nato pa so se odšli v toaleto dokončno urediti in pripraviti. Med tem jim je nekdo odvzel vesla ter transportno vrečo. Stranka se je sicer pritožila, vendar spoznala, da je po lastni neumnosti tatu omogočila, da si je prisvojil lep del rafting opreme.

Plaža tudi ni pod video nadzorom, zato stranko vedno opozorimo, da jim priporočamo celotno pripravo na rafting izlet pred prevzemom glavnega dela opreme. Druga kritična točka pa je na koncu, ko opremo odložite zraven bara na končni točki. Rafting oprema je tako z lahkoto na razpolago vsakemu, ki se parkira na bližnjemu parkirišču, saj parkirišča med pitjem kave nimate na vidnem dosegu. Z celotnim protokolom vas želimo le obvestiti, da ste pozorni in skrbite za izposojeno opremo.