Progresivna očala so izdelana za to, da lahko dobro vidite na vse razdalje, tako na daleč kot blizu in tudi na srednje razdalje, na primer do računalnika. Stekla teh očal so posebno brušena tako, da je možno gledati v vse smeri in na vse razdalje enako ostro, kar je pomembno tako za branje kot gledanje računalnika, televizije in tudi za vožnjo z avtom. Dobra korekcijska očala vam bodo omogočila ostro sliko, da boste lahko delali za službo ali za šolo ali pa seveda kaj tretjega. Oster vid je pomemben tudi za varnost na cesti in pa za to, da ne padete v kakšno jamo ali preko nečesa, česar morda ne bi videli. K temu bodo precej doprinesla progresivna očala za vse razdalje.

progresivna očala

Če ne vidite dobro na vse razdalje, potem so nujna progresivna očala, drugače ne boste naredili zdravniškega pregleda za službo oziroma bodo zahtevali, da si nabavite prava očala za delo. Seveda bo tudi za vas to dobro. Za taka očala boste morali hoditi kar na dve do tri leta na pregled, ker je možno, da se vam bo vid precej spreminjal na boljše ali na slabše. To je odvisno od vaše starosti in tega, kaj delate ter koliko obremenjujete oči.

Da dobite kakovostna progresivna očala, morate iti k dobremu okulistu, ki vam bo naredil res temeljite pregled oči, ampak ne dovolite, da je to samo na stroj. Dobra progresivna očala ne zna narediti vsak optik, zato izberite res kakovostnega, kot ga predlagamo na zgornji povezavi. Dober okulist bo pregledal vse v zvezi z vašimi očmi, lahko tudi očesno ozadje, če imate sladkorno bolezen in pa bo pregled opravil tudi ročno.

Ko izbirate okvirje, jih morate izbrati po tem, kako debela bodo stekla in nato še, kako vam ležejo na obraz, ali vam pristajajo ali ne … Očala so namreč tudi modni dodatek.