avto plinZrak je zelo onesnažen zaradi naših vozil, ki za sabo puščajo veliko škodljivih plinov in podobno. Ena izmed rešitev, kako bi lahko zmanjšali onesnaženost je da naše vozilo predelamo na avtoplin. Več o predelavi si lahko tudi preberete na spletni strani www.avtoplin.net. Za avto plin se v današnjem času odloča vse več ljudi. Podatek o številu predelav je težko natančno povedati, vendar pravijo, da se število vrti okoli 7 milijonov.

Na Japonskem, kjer je naseljenost zelo gosto, bi lahko bil kar velik problem, če bi vsak imel svoje vozilo in z njim onesnaževal okolje. Zato so uvedli zakon, da morajo biti vsi taksiji v državi predelani na avtoplin. V Italiji so izdelali največje število vozil na avto plin in to je kar 1,200.000. Sledile pa so ji še druge države kot so Nizozemska, Južna Koreja in tudi Avstralija. Za zgled si lahko vzamemo tudi Dunaj saj so tam vsa javna vozila predelana na omenjeno gorivo. Kot lahko opazite se predelava vozil na avtoplin iz dneva v dan povečuje.  Predelava vozila pa seveda zahteva tudi nekaj denarja. Cena se vrti od 5000 $ pa do 7000 $, kar ni tako malo vendar strokovnjaki zatrjujejo, da se bo ta investicija povrnila samo v 18 mesecih. Velikokrat pa si vsi postavljajo vprašanje, koliko časa pa sploh potrebujejo za predelavo. Predelava vozila naj bi potekala približno dva dni, mogoče kakšne dan več.  Tukaj pa je še ena zanimivost. Veliko jih tudi misli, velika težka vozila niso zmožna voziti, če so napolnjena z avto plinom vendar se motijo. Danes po ameriških cestah vozi že okoli 33 tisoč težkih vozil. Taka vozila v večini spadajo k delu za transport, pošto in pri drugih prevoznih panogah.

V naši državi postaj za polnjenje vozil na avtoplin še ni tako veliko, vendar se bodo tudi ta v prihodnosti pojavila saj jih je vse več in več. Cena za postavitev postaje za avto plin je okoli 50 000 $, ki pa velja za eno najnižjih. Plin je v svojem naravnem stanju popolnoma neškodljiv in tudi ne povzroča nobenih kontaminacij zemlje, zraka ali vodnih virov.