Kuhanje za mnoge predstavlja pomembno sprostitev, drugim obvezo, ki omogoča preživetje, spet tretjim zaslužek. Vsi preizkuševalci kuharskih receptov pa se boste zagotovo strinjali, da ima osrednjo vlogo pri kuhanju kakovostna posoda za indukcijo,  ki mora biti hkrati tudi trpežna posoda.

Vse več in več uporabnikov se ob obnovi kuhinje odloči za izbiro indukcijske kuhalne plošče, ki v primerjavi z ostalimi posodo hitreje segreje, pri tem pa porabi manj energije. Za indukcijsko kuhalno ploščo je uporabna posoda za indukcijo, ki na dnu ne vključujejo stekla, bakra ali aluminija.

trpežna posoda

Katero posodo izbrati?

Zagotovo se vsi strinjamo, da si pri izbiri posode želimo zagotoviti, da bo ta ostala z nami čim dlje in da redna uporaba posode ne bo vodila v nastanek odrgnin in prask. Posoda za indukcijo je običajno sestavljena iz več slojev, med njimi je sloj, ki je odporen proti praskam, sloj odporen proti koroziji ter sloj, ki preprečuje oprijemanje hrane na posodo. Posoda za indukcijo pa naj ima tudi poseben sloj, ki bo zagotavljal dolgoživost posode.

Pri izbiri posode je smiselno upoštevati, da je izbrana posoda za indukcijo primerna ne le za indukcijo, pač pa tudi ostale površine kot so elektrika, plin, keramika in pečica. Na ta način boste z eno posodo, ki je lahko tudi odlično darilo za vsakega ljubitelja oziroma ljubiteljico kuhanja, zagotovili posodo, ki bo prva izbira vsakega uporabnika. Za vse, ki jim stres predstavlja predvsem končno čiščenje kuhinje, pa zagotovo pomembno informacijo predstavlja možnost čiščenja izdelka v pomivalnem stroju – konec koncev, zakaj si življenja ne bi olajšali, če si ga lahko.

Ali je trpežna posoda za indukcijo uporabna tudi pripravi zdrave hrane z manj maščobami?

Učinkovito in trpežno posodo, ki vključuje različne sloje, lahko uporabljate pri pripravi zdrave hrane z manj maščobami, pri čemer morate upoštevati nasvete proizvajalca ter meso (temperirano na sobno temperaturo) dajte v posodo, ki ne sme biti preveč segreta ter peko izvajajte pri nizkih temperaturah.

Pozorni pa bodite tudi pri izbiri maščobe, saj vsa olja niso namenjena segrevanju pri visokih temperaturah. Za uporabo pri visokih temperaturah so primerna rafinerirana olja kot so sončično, koruzno, arašidovo, sojino, olivno, repično in palmovo olje.