Portal Puntochat je bil v Italiji eden najpopularnejših, saj je imel zelo veliko ljudi, ki so se vsak dan vračali in se pogovarjali z drugimi uporabniki, ki so prav tako vsak dan prihajali na ta portal. Na spletnem naslovu love-amore.com/punto-chat-puntochat-senza-registrazione/ je opis strani, kakršna je bila včasih, danes pa se je vse skupaj nekoliko spremenilo, še vedno pa čakamo na opis nove oziroma posodobljenje spletne strani Puntochat.

puntochat

Vsi opisi, ki smo jih uspeli najti so žal napisani v italijanščini, kar je nekako logično, saj gre za portal, ki je namenjen Italiji, zato se tudi pričakuje, da bodo ljudje, ki se bodo registrirali oziroma brali članke o Puntochat portalu znali italijanski jezik, ki je seveda neke vrste tudi pogoj, da lahko ta portal sploh uporabljate. Kot smo že omenili, je bil ta portal včasih nekoliko drugačen kot je danes, saj se praktično vse spletne strani vsake toliko posodabljajo in prav to se je zgodilo tudi s Puntochat portalom, ki naj bi bil sedaj precej boljši in bolj enostaven za uporabo, kar je seveda najpomembnejše, saj to stran uporabljajo tudi ljudje, ki nimajo ravno veliko računalniškega znanja oziroma znanja z uporabo interneta. Internetne spletne strani so dandanes narejene tako, da so prijazne tudi za raznorazne pametne telefone in tablice, kar pomeni, da se stran prilagodi v kolikor do nje dostopate z vašega pametnega telefona ali tablice.

Tudi Puntochat ni nič drugačen saj tudi on uporablja takšno temo, ki se bo prilagodila vaši napravi iz katere boste dostopali do te spletne strani oziroma portala. Puntochat je narejen tako, da ga lahko uporablja praktično vsak, zato nikar ne skrbite, da ga vi morda nebi znali uporabljati, saj ga prav gotovo boste v kolikor znate uporabljati tudi spletno stran na kateri se sedaj nahajate. Puntochat je popolnoma brezplačen, kar je prav tako ena velika vzpodbuda, da se registrira čim več ljudi.