Ko boste specializiranega prodajalca v salonu s pohištvom vprašali, kaj je najpomembneje pri izbiri ležišča, vam bo brez pomislekov odgovoril, da je to vzmetnica. Od tega dela je namreč predvsem odvisno, kako kakovosten pa tudi miren bo vaš spanec.

Četudi imate doma na videz še popolnoma ohranjeno vzmetnico in je ta starejša od sedmih let, je praviloma nujna zamenjava. Tako vam bodo svetovali še drugi strokovnjaki, ki preučujejo vplive na kakovost spanja. Novo vzmetnico kupite na preverjenem mestu in zanjo naj vam ne bo škoda odšteti nekoliko več denarja. Vzmetnice za ležišča velikosti 200×200 so ena od najpogostejših izbir na trgu? Pa je takšna velikost ustrezna tudi za vas?

vzmetnice postelja

Vzmetnice različnih velikosti

V prvi vrsti je najpomembneje, da boste za svoje ležišče izbrali primerno vrsto vzmetnic. V specializiranih prodajalnah so vam na voljo številne vrste. Nekatere med njimi so zasnovane tako, da jih uporabljajo zlasti tisti, ki morajo na postelji zaradi bolezni preživeti dlje časa.

Izbira vzmetnice je ne nazadnje odvisna tudi od same teže uporabnika. Ko boste vedeli, katera vrsta je primerna za vas, je čas, da preverite, ali so vzmetnice 200×200 dobra izbira ali boste morali poseči po drugi velikosti. Pri tem naj vam pomaga prodajalec.

Pomen posteljnine in vzglavnika

Poleg vzmetnice je zelo pomembno še to, kakšne vrste posteljnine boste namestili na svoje ležišče. Za kar se da kakovosten in miren spanec je najbolje posegati po takšni posteljnini, ki je narejena iz naravnih materialov.

Pomembnejšo vlogo ima tudi vzglavnik. Ker vam trg ponuja številne različice vzglavnikov, dobro preverite vse lastnosti posameznega ter se prav tako odločite za najprimernejšega.