Pisarniške mize so pomemben element vsake pisarne. Zagotavljajo prostor, na katerem stoji vsa oprema za poslovanje, ne nazadnje pa nudijo prostor za opravljanje vseh delovnih nalog. Ker za pisalno mizo pisarniški delavci preživijo velik del svojega dneva, mora biti slednja izdelana kakovostno, pod določenimi standardi. Ne smemo pozabiti še na ergonomsko oblikovan stol, ki bo podpiral hrbtenico ter skrbel za zdravje celotnega telesa. V mizarstvu Petek smo za naše stranke pripravili ugodne, predvsem pa kakovostne ponudbe pisarniške opreme, ki vključujejo tudi uporabne ter funkcionalne pisarniške mize.

pisarniške mize

Za pisarne v stiski s prostorom smo pripravili tudi zložljive mize z nogami v obliki črke T in okovjem  miznih plošč na preklop. Omogočajo tako mehanski, kot tudi električni dvig, zato je vse odvisno od vaših želja. Oglejte si naše sestave ter izberite najprimernejšega za vašo pisarno.

Pisarniške mize, ki jih boste namestili v delovne pisarne vaših zaposlenih, oz. v svojo domačo pisarno,  naj bodo izbrane skrbno. Pred odločitvijo premislite o prostorskih ter funkcijskih potrebah, ki jih imate vi oz. vaši zaposleni. Miza naj bo torej dovolj velika (če vam to prostor omogoča) za računalnik ter ostalo tehnološko opremo, hkrati pa naj ima tudi dovolj površine za pisanje ter hrambo različnih dokumentov itd.

Ne pozabite na primerno postavitev mize, pri čemer mislimo predvsem lego pisarniške mize glede na okna in vrata v prostoru. Pisalna miza naj nikar ne bo potisnjena ob steno, saj boste ob neprestanem gledanju v steno izgubili motivacijo. Nad mizo naj ne bodo nameščene police s težkimi predmeti. Postavite jo raje v središče prostora ali ob okno, skozi katerega prihaja dovolj svetlobe za zdravo ter prijetno delovanje. Mizo je priporočljivo postaviti tako, da lahko posameznik, ki zanjo sedi, vidi tudi vhodna vrata (vendar pa nikoli med okna in vrata v ravni črti). Za desničarje je mizo priporočljivo osvetliti z leve strani, za levičarje pa z desne.