Ko k hiši pride novorojenček, je hiša polna veselja, v njej pa je tudi vse več igrač. Otroška igrača žirafa Sophie je lahko dojenčkova prva igrača, ki je v prvi vrsti namenjena spodbujanja prav vsakega od njegovih čutov. Igrača vpliva na dojenčkov vid, sluh, okus, dotik, vonj, objem. Žirafo lahko naročite tudi po spletu, in sicer v eni od zelo priljubljenih spletnih prodajaln z igračami. Izjemno pomembno je, da so igrače zanj tudi koristne in ne samo za to, da so pri hiši. Če ne veste, kaj bi podarili dojenčku, ki ga nameravate obdarovati v kratkem, vam priporočamo nakup otroške žirafe po imenu Sophie. 

 

žirafa sophie dojenček

žirafa sophie dojenček

Otroška žirafa Sophie spodbuja dojenčkov vid in sluh

Najverjetneje veste, da je dojenčkov vid do treh mesecev precej omejen. Posledično dojenček v tem času prepoznava le večje kontraste. Temne ter opazne pike na telesu žirafe pri malčku privabljajo pozornost in omogočajo vizualno stimulacijo. Igrača je za dojenčka lahko zelo pomirjujoča. 

Otroška žirafa Sophie zabava dojenčke in spodbuja tudi njihov sluh. Ko jo mali junak stisne k sebi, proizvede zelo smešen in prepoznaven zvok, ki pomaga pri spodbujanju njegovega sluha. Kasneje žirafa pomaga dojenčku bolje razumeti povezavo med vzrokom in učinkom. 

Igrača, ki je popolnoma varna za žvečenje

Ker je otroška igrača Sophie narejena iz 100 % naravnega kavčuka ter jedilne barve, je tako popolnoma varna za žvečenje, ravno tako torej kot sesek stekleničke za hranjenje. Igrača vsebuje številne žvečljive oziroma mehke dele, na primer ušesa, rogove, noge.  

Tako kot je varna otroška žirafa Sophie pa bi morale biti varne prav vse igrače. To je še posebej pomembno za dojenčke pa tudi druge malčke, ki so lahko zelo občutljivi na materiale. Pred nakupom morate zato vedno nujno preveriti, iz česa je izdelek in koliko mora biti najmanj star otrok, da igračo lahko uporablja.