Ograja za posteljo varuje vašega dojenčka, ki se plazi ni začenja hoditi, da ne bi padel s postelje. Varnostna ograja za posteljo bo dovoljevala otroku gibanje od tja, kjer je še varno zanj. Otrok namreč še nima izkušenj, zato se velikokrat izpostavi tveganju za poškodbe, saj ne ve, da bo padel ali da se bo na primer na ognju opekel. Ne ve, kaj so stopnice in ni previden, saj niti ne vidi še dobro globine, zato je nujno, da zavarujete tudi te. Varnostne ograje os tudi namenjene temu, da ogradite prostor, ločite otroka od domačih živali in od ognja v kaminu. Potem boste lahko brez skrbi in vam me bo treba ves čas imeti oči na pecljih, če na primer kuhate.

 ograja za posteljo
Ograja za posteljo varuje otroka, ko staršev ni zraven. Ni mogoče, da bi bili vsako minuto z otrokom, saj je treba tudi kaj postoriti ali iti na stranišče. Med tem se otrok lahko zbudi in se odplazi ter se poškoduje. Tako pa boste gotovi, da je vse v redu, ker ne more preplezati varovalne ograje, ki ga ščiti. Varovalne ograje varujejo lahko torka tudi pred raznimi predmeti, ki so nevarni zanj, ker jih še ne pozna ali pa zaščitite ostre robove, ob katere se lahko udari in poškoduje.
Ograja za posteljo ni nujna, je pa res priporočljiva, saj vam bo dala več svobode in otroku več varnosti. Res ne veste, kaj vse se lahko zgodi, še posebej, če je vaš otrok zdrav in zelo živahen ter radoveden in ga vse zanima. Nekateri otroci, ko se zbudijo ali igrajo in raziskujejo, ne oddajo nobenega glasu, ampak se podajo v svet kar sami. Zato kljub ograji večkrat poglejte k otroku, če morda že ne bedi in vas čaka.
Ograja za posteljo je izdelana tako, da se jo lahko namesti ali pa odstrani po potrebi. Enako so narejene druge varovalne ograje za otroke, ki varujejo prostore in predmete ter stopnice. Lahko jih raztegnete, postavite in odstranite, ko je ne potrebujete.