Očesna klinika je kraj, kjer so zaposleni oftalmologi oziroma okulisti in prostor, kamor hodijo ljudje, ki imajo motnje vida. Priporočamo, da na tej http://doktor1a.com/ocesna-klinika spletni strani preverite vse informacije o očesni kliniki. Težave z vidom so danes pogosta motnja in zelo veliko ljudi je primoranih okulista obiskati letno ali celo bolj pogosto.

Očesna klinika rešuje motnje vida, kamor spadajo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Vse naštete motnje so posledica nepravilne oblike očesnega zrkla ali nepravilne ukrivljenosti roženice – astigmatizem. Zaradi predolgega zrkla (kratkovidnost) ali prekratkega zrkla (daljnovidnost) oko svetlobnih žarkov ne fokusira na mrežnico, kot bi bilo najbolje, da le ti sliko okolice prenesejo do možganov. Mrežnica je del očesa – tkivo, ki je zadolženo za nastanek slike, ki jo vidimo. Center mrežnice je rumena pega in le ta je sposobna natančnega vida, ki ga uporabljamo pri branju, prepoznavanju obrazov in ostalem.

očesna klinika

Očesna klinika Ljubljana vam pomaga, da se motnje vida korigirajo. V primeru daljnovidnosti ali kratkovidnosti potrebujete očala ali leče z pozitivno ali negativno dioptrijo, ki očesu pomagajo, da žarke pravilno fokusira.

Očesna klinika Ljubljana omogoča tudi nakup očal ali kontaktnih leč. Očala in kontaktne leče so pripomoček, ki omogočata, da se vid v času njunega nošenja korigira in kot posledica le tega jasno in razločno vidimo slike ter predmete v okolici. V ekipi, ki jo sestavlja klinika je medicinska sestra, en ali več okulistov, oftamologov ali optimetristov, ki poskrbijo, da se vaš vid povrne v kar se da najboljše stanje in vam čim bolje služi.

Očesna klinika ima navadno sprejemni prostor, kjer vas sprejme medicinska sestra in vzame vašo zdravstveno izkaznico ter drugo dokumentacijo, recimo izvide od specialista. V prostorih očesne klinike je poleg ambulante tudi optika, kjer lahko kupite očala ali naročite kontaktne leče. V prijetnem prostoru na policah najdete očala različnih barv, oblik in velikosti. Očala vam poleg boljšega vida lahko služijo tudi kot lepotni pripomoček.