govor za abrahamaPogosto ljudje naletimo na blokado ravno pri govorih. Radi bi se izognili že toliko uporabljenim besedam, ki sicer zadenejo namen v piko, vendar pa ker jih uporabljamo prav vsi in vsepovsod, nimajo nekega globjega pomena. Za dobro napisan govor za Abrahama pa potrebujete kar nekaj izkušenj in pa tudi časa. Če časa ali izkušenj nimate, ga lahko nekdo napiše namesto vas, vendar morate pri tem posredovati čim več informacij o osebi za katero se piše govor za Abrahama. Če se pa tega podviga lotite sami, pa si le vzemite čas. Govor ni nujno, da je dolgi več strani na listu a4 formata, vendar je lahko tudi kratek. Napisan je lahko humorno, lahko tudi malce zlovešče, vendar ne žaljivo. Namreč, nekomu, ki praznuje Abrahama je lepo izkazati tudi nekaj spoštovanja. Govor za Abrahama naj ne bo preveč osladen, saj lahko tako tudi izgubi svoj pomen.  Kako pa se lahko lotite pisati govor za Abrahama obstaja več poti.

Prva, ki vzame malce več časa, je da greste do sorodnikov slavljenca ter jih malce zaslišite o tem, kaj lahko povejo o njem, ali njej. Najbolje je tudi, da vzamete s sabo kakšen pripomoček, da si boste te stvari zapisali ali pa še bolje posneli. Ob tem se vam lahko tudi poroji kakšna zanimiva ideja kako napisati govor za Abrahama tako, da bo bolj unikaten in drugačen od tistih že-napisanih kjer se samo zamenjajo imena.

Druga pot pa je, če imate namen napisati bolj oseben govor za Abrahama, pa je, da si vzamete čas, se usedite in razmislite in pobrskate po spominu. Poizkusite se spomniti raznih dogodkov, ki ste jih preživeli s to osebo, za katero pišete govor za Abrahama, namreč ko bodo prvi spomini začeli prihajati na plan, bodo vsi ostali tudi kaj kmalu priskočili na plan.