Si želite odpreti podjetje družbe z omejeno odgovornostjo in nimate osnovnega kapitala?

Odprtje podjetja je za ljudi, ki radi tvegajo, ustvarjajo nekaj novega in so zato tudi nagrajeni. Podjetnik mora imeti domišljijo, strokovno izobrazbo, mora biti potrpežljiv, pogumen, je dober voditelj, zna dobro planirati, ima življenjske izkušnje… Podjetniki si ponavadi postavljajo cilje, zaznavajo priložnosti, se nenehno učijo, nagnjeni so k inovacijami, sprejema svojo podjetniško vlogo. Podjetništvo se je že pojavilo v trinajstem stoletju, ko je Marco Pollo, ki je bil trgovec iz benetk hotel vzpostaviti trgovske poti z vzhodom. Podjetništvo ima nekaj prednosti in nekaj slabosti. Prednosti so, da si lahko nadzira svojo podobo, ima priložnost ustanoviti nekaj povsem svojega, izkoristi svojo priložnost, dela to kar si želi. Slabosti pa so, da ima negotov dohodek, vse je odvisno od dogajanja na trgu, tvega, da izgubi svoja vložena sredstva, dolge ure dela, dokler se ne uveljavi na trgu in popolnoma odgovarja za svoja dejanja.

odprtje podjetja

Podjetnik do svoje ideje pride na različne načine. Dobi idejo iz predhodne zaposlitve, jo odkupi, sodeluje z izumitelji, ima veliko hobijev s katerih črpa ideje, dobi slučajne ideje…

Odprtje podjetja z družbo z omejeno odgovornostjo ali drugače d. o. o. potrebujete osnovni kapital. Osnovni kapital znaša 7.500 evrov osnovni vložek pa je najmanjši 50 evrov. Osnovnega kapitala ne potrebujemo pri vseh oblikah podjetja. Potrebujemo ga samo pri družbi z omejeno odgovornostjo.

Prednosti za odprtje podjetja na spletni strani je, da ne potrebujete plačati osnovnega kapitala, podjetje je ustanovljeno direktno na vas, lastnik in direktor postanete že od samega začetka.  Uredijo vam vse potrebne dokumente, da se ne boste sami mučili s tem in podjetju odprejo bančni račun, katerega lahko kasneje zamenjate ali pa tudi zaprete.

Za odprtje podjetja se večino strank odloči zaradi finančnega vidika, za osnovni kapital kateri je potreben za odprtje podjetja.