Odpravite se na maturo s polno samozavestjo in zaupanjem v vaše znanje! Maturitetni tečaj fizike je namenjen vsem dijakom, ki so si ta predmet izbrali kot izbirni premet pri opravljanju splošne ali poklicne mature. Maturitetni tečaj fizike lahko dijaki pričnejo obiskovati že v 3. letniku srednje šole in si tako zagotovijo dovolj časa, da v miru še enkrat predelajo celotno učno snov.

Maturitetni tečaj fizika, ki ga organiziramo, poteka v skupinah po 5 dijakov, zaradi česar se lahko posvetimo perečim vprašanjem vsakega posameznika. Skupaj se bomo družili 30 ur in obdelali celotno učno snov, ki je potrebna za uspešno opravljanje mature iz fizike. V sklopu tečaja bomo pregledali reprezentativne primere nalog, ki so se v preteklosti pojavljale na maturi, preko vaj pa bomo utrjevali snov, tako da bo ste lahko odšli na maturitetne izpite popolnoma pripravljeni.

Fizika je sicer izbirni predmet pri splošni maturi oz. strokovni predmet pri poklicni maturi, zato je običajno prva izbira tistih, ki jim naravoslovni predmeti že tako ali tako ležijo. Ker pa rezultati mature odločilno vplivajo na nadaljnjo življenjsko pot posameznika, ne smete ničesar prepustit naključju in morate maturitetne izpite vzeti z veliko mero resnosti in se nanje 100% pripraviti!