Lovilec olj je izdelan zato, da lovi ogljikovodike in druge snovi, ki se v odpadnih vodah lahko usedejo. Vsak lovilec olj ima vgrajen koalescenčni filter, katerega funkcija je čiščenje odpadnih voda. Odtok pa se avtomatsko zapre, da prepreči olju, da bi iz lovilca olja odteklo v odtok. Ima pa tudi razbremenilni sistem, ki lahko pretok vode nekajkrat poveča v primeru, da bi bile obilnejše padavine, če je lovilec zunaj na dvorišču, cesti ali na črpalki na primer. Na njih pa so pohodni pokrovi, izdelani iz trdne plastike, ki zdržijo velike obremenitve.

lovilec olj

Lovilec olj je treba očistiti usedlin potem, ko opravi svojo funkcijo. Zelo prav pride v delavnicah, na servisih, v garažah, tam kjer je kurilnica, bencinske črpalke, parkirišča, ob cestah in na dvorišču ter parkiriščih. Tam, kjer se pojavi nevarnost izteka olj, je obvezen po zakonu, da se narava ne onesnaži, ker tega ni možno zlahka očistiti in lahko ubije živa bitja. Hkrati pa vas lahko stane precejšnje kazni. Olja pa so zelo nevarna tudi za pitno vodo, kar pomeni, da nas lovilec olj ščiti, da ohranimo zdravo vodo.

Ta lovilec olj je po standardih narejen iz visoko kvalitetne in odporne plastike, ki je monolitna in se ne zdrobi ter je skoraj večna. Je tudi izjemno odporna proti agresivnim medijem ter ni bojazni, da bi popustila. Vsekakor morate vedeti, kako velikega potrebujete in če vam to ni jasno, bo ugotovil mojster ter vam tudi lovilec ali več njih namestil. So različnih velikosti in oblik z raznimi rešetkami, tako, da se bo za vašo potrebo gotovo našel pravi.

Kupite le kvalitetne izdelke, zato izberite preverjeno slovensko podjetje s certifikatom, ki vam zagotavlja dolgoletno kvaliteto in servis po potrebi. Lovilec naj bo tudi preprost za uporabo in čiščenje, da ga lahko sami redno vzdržujte brez dodatnih stroškov. Zagotovo boste zadovoljni in veseli, da ste rešili tudi naravo.