Letošnjo pomlad so ponovno v modi leseni uhani. Vračamo se k naravnim materialom, nevtralnim tonom, zato so leseni uhani popolni modni dodatek, ki ga moraš imeti. Leseni uhani so pika na i tvojemu stilu oblačenja, saj pašejo prav na vsak modni slog. Uhani so lahki, kljub temu da so izdelani iz lesa in se jih enostavno nadene. Leseni uhani so primerni za vsako priložnost, tudi za vsakodnevno nošenje, saj jih sploh ne boste čutili. Pri nakupu uhanov morate biti previdni ali so uhani iz pravega lesa ali so iz plastike in samo v barvi lesa.

leseni uhani

Če boste imeli prave lesene uhane, morate z njimi ravnati previdno. Ne smete jih močiti z vodo, torej pred vsakim tuširanjem je bolje da jih odstranite, če ne se bodo čez nekaj časa leseni uhani uničili. Les je občutljiv in se ob večkratnem močenju, kljub posebnemu laku, uničijo in razpadejo.

Prav tako je priporočljivo, da jih pred spanjem snamete, saj se tudi tako lahko uničijo. Kot vsi vemo je les občutljiv, čeprav je obdelan. Če si vseeno želite videz lesa in da ne rabite biti tako pazljivi, je bolje da si kupite samo imitacijo lesenih uhanov, ki pa morda ne bodo tako lahki. Za izdelavo uhanov je potrebna velika natančnost in smisel za umetnost, saj so potrebne posebne tehnike da iz koščka lase nastanejo čudoviti leseni uhani. Poleg tega čudovitega izgleda, morajo leseni uhani biti lahki (torej ne sme biti preveli kos lesa) in brez ureznin. Vse skupaj se nato prelakira s posebnimi laki za obstojnost in leseni uhani so pripravljeni zablesteti na vaših ušesih. Kot omenjeno pa je pri uhanih potrebna pazljivost pred vodo in odstranitev pred spanjem. Če boste z uhani ravnali pazljivo, jih boste imeli zelo dolgo časa. Kateri les pa bi raje imeli pa se lahko dogovorite tudi z izdelovalcem uhanov, da vam iz točno določenega lesa izdela uhane.