Najboljši prostor za zabavo, druženje in igranje predstavlja našim otrokom otroška hiška. Zabavna otroška hiška je izdelana iz zelo kakovostnega lesa, lahko pa tudi iz umetnih materialov, ki so odporni na vreme. Take hiške pa prodajajo tudi v podjetju mojpaket.si, kjer imajo kvalitetne in cenovno čimbolj ugodne otroške hiške.

Otroška hiška

Kaj je pametno vedeti ob nakupu otroške hiške?

Obstaja zelo veliko modelov otroških hišic, katere so lahko narejene iz umetne mase, katera je plastika ali pa iz lesa.

Vse otroške hiške imajo neko najnižnjo star. omejitev, katero je zelo priporočljivo – potrebno upoštevati. Ko boste hiško sestavljali pazite, da vam kakšno orodje ne pade ven iz žepa oz. škatle ter da to dam pustite, ker je lahko zelo nevarno za vaše malčke.

Otroška hiška lahko sestavite tudi sami, ampak morate upoštevati navodila proizvajalca. V vaši otroški hiški morate zagotoviti tudi mehko podlago, kar je lahko kakšna mehka podloga, trava ali pa pesek. Postaviti jo morate VSAJ 2m straan od sten, zunaj ali pa v stanovanju. Najboljša varnost je pa seveda še poleg vsega tega, da pa še vi stojite zraven oz. imate otroke pod nadzorom, sploh če igra poteka na višini. Otrokom pa ne smete dovoliti tako plezanja kot igranja na strehi.

Če boste sestavljali hiško umetnega materiala, potem ne boste potrebovali nobenega orodja, ker je ta sestava zelo enostavna. Ta otroška hiška je primerna za otroke, kateri so stari vsaj 2 leti. Nekatere hiške imajo tudi to možnost, da se odpirajo okna, vrata, imajo odlagalne police in pa tudi celo lasten ključ, kar je pa za otroka pametno, saj se z odgovornostjo sreča že v zelo mladih letih, ker ključa ne sme zgubiti.

Vsaka otroška hiška ima lahko različne dimenzije in samo obliko, nekatere pa imajo tudi gor dodatke kot npr. tobogan, stopnice, ograje, itd. Kar je pa še dodaten plus za naravo oz. za vse nas je pa to, da imajo lesene hiške na njih oznako FSC, katera nam potrjuje, da tisto podjetje ravna ekološko in odgovorno z naravo.