Je vsaka krema proti gubam učinkovita? Zagotovo ne, skeptični smo tudi do tistih, ki imajo vse mogoče certifikate, znanstveno dokazane pozitivne učinke in menda same pozitivne lastnosti. Verjetno pa drži tudi to, da vsaka krema proti gubam ni primerna za vsakogar, zato lahko traja kar nekaj časa, da najdete pravo zase.

Krema proti gubam

Morda pa bo prava za vas krema z dodatkom čebeljega strupa, ki skrbi za regeneracijo kože in tvorbo elastina ter kolagena? Poskusiti vsekakor ni greh! To je krema proti gubam apilift, ki je edina krema z majhnim deležem čebeljega strupa. No, v tem primeru lahko vidite, da je strup lahko celo koristen.

Krema proti gubam ima dobro znane naloge. Upočasnjevala naj bi staranje ali celo preprečevala njegove znake. Če to uspešno opravlja, se v svoji koži zagotovo počutite bolje, kar potem še dodatno vpliva na mladosten videz. Takšna krema naj bi koži vrnila izgubljeni sijaj in vas dobesedno pomladila. Koža naj bi postala mehkejša, prožnejša, že nastale gubice pa naj bi se zmanjšale … Znanstvena fantastika? Presodite sami.

Na trgu res lahko dobite malo morje tovrstnih krem, ki obljubljajo malodane čudežne učinke, seveda pa bo vaša izbira najbrž krema proti gubam, ki vam jo priporoča prijateljica, mama, kakšna soseda … Seveda je prav, da poslušate nasvete, nikakor pa ne verjamemo, da vsaka krema pomaga vsakemu tipu kože. Najbolje je, da si jo kupite in poskusite, kako se obnese. Vendar pa učinkov verjetno ne boste opazili že čez nekaj dni, ampak morate kremo uporabljati dlje časa, da lahko presodite, ali vam resnično pomaga.

Ob tem pa svetujemo še nekaj. Krema proti gubam vam bo morda res pomagala k povrnitvi mladostnega videza kože, a zanj lahko veliko naredite tudi s primerno prehrano in zdravim načinom življenja, ki v današnjem času pomeni veliko rekreacije, svežega zraka, vode in uravnoteženih obrokov skozi ves dan.