Vsekakor je na trgu dandanes mogoče dobiti številne rešitve v kolikor imate slab vid. Lahko si omislite kontaktne leče, ki se še vedno najbolj pogosto uporabljajo, lahko pa si omislite kakšno drugo alternativo, kot so naprimer korekcijska očala. Takšna očala so seveda namenjena vsem vam, ki imate poslabšan vid in morate nositi korekcijo kar nekaj časa. Si lahko predstavljate kako neki bi izgledalo, da ne bi nosili očal, pa čeprav bi imeli visoko dioptrijo? Nikakor ne bi morali normalno opravljati vsakodnevnih opravil in to seveda ni ravno najboljše.

kontaktne leče

Kontaktne leče so namenjene vsem ljudem, ki imajo potrebo po tem, da bi bolje videli. To so običajno ljudje, ki imajo težave z dioptrijo. Nekateri imajo tudi težavo s cilindri, toda za njih ne obstaja toliko kvalitetnih alternativ. Seveda obstajajo leče in očala, ki omogočajo tudi to, toda to še ne pomeni, da so cilindri na obeh alternativah enako dobro. Naprimer kontaktne leče so narejene tako, da se z njimi relativno težko pravilno zadene cilinder. To pomeni, da če leča ni pravilno ustavljena v oko, preprosto ne morete dobiti takšnega učinka, kot bi lahko upali. Seveda bo potrebno kar nekaj časa, da se boste lahko privadili, tako da vsekakor je prav, da imate najprej očala in nato kontaktne leče, ki so namenjene temu, da bolje vidite.

Je pa res, da je veliko lažje lepo videti s kontaktnimi lečami, saj nimajo nepotrebnih robov in podobnega, kot je to značilno za korekcijska očala. Je res, da so kontaktne leče cenejše od korekcijskih očal, toda to pomeni, da jih boste morali uporabljati iste več časa, kar pa je daleč od priporočljivega. Priporočljivo je, da uporabljate takšne kontaktne leče, ki so namenjene samo za določen čas, naprimer mesečne. Če boste uporabljali kontaktne leče, ki so dnevne, jih boste morali vsakodnevno menjavati, kar pa seveda pomeni, da boste imeli nekoliko več dela z njimi.