Včasih je veljalo tako, da če se je naš oče ali stari oče odločil za ribolov krapa, da je njegova ribiška oprema bila samo palica, kakšna enostavna vaba in stol. Vse to skupaj je doma pograbil in že se je lahko odpravil za vodo. Danes seveda več ni tako – ribolov se razvija, proizvajalci vsak dan na tržišče pošiljajo novosti in ribiči jih seveda tudi kupujejo, testirajo in za njih zapravljajo denar. Z vsem tem, ko je na razpolago vedno več opreme, se je seveda pojavila tudi potreba po večjih avtomobilih, saj je vse te stvari potrebno nekam zložiti ter pripeljati za vodo. Ampak vseeno, včasih je tako, da morda lahko kaj pustite doma – torej, katera je tista ribiška oprema za ribolov krapa, ki je obvezna in ne sme manjkati, ko ste za vodo in kaj lahko pustite doma?

Torej, če ste ribič, kateri ne bo lovil na velikih razdaljah, kar pomeni, da vaših sistemov ne boste metali na razdaljo sto ali še več metrov, potem morate obvezno s seboj vedno imeti tudi fračo za ribolov. Z njo lahko v vsakem trenutku na zelo enostaven način krmite vašo pozicijo. Zakaj je to pomembno? Predvsem v manjših ribnikih, kjer je velika količina rib, je izredno pomembno, da je vaše krmišče vedno posipano s hrano – če ne bo, se vam zna zgoditi, da ga bodo ribe zapustile, vaš uspeh bo pa nato tudi temu primeren. Gremo naprej? Poglejmo kaj vse še potrebujete, katera ribiška oprema za ribolov krapa vam še ne sme manjkati…

ribolov

V zadnjih letih se vse bolj razvija tako imenovani krapolov in če je na njem včasih veljalo, da je glavna ribiška vaba koruza, potem danes več ni tako. Danes praktično ne morete za vodo videti kraparja, kateri bi čakal krapa in izvajal talni ribolov, a da ob sebi ne bi imel boilijev. Da bi le-te lahko sploh uporabljali in vezali na svoje sisteme, pa je tukaj še en obvezen kos ribiške opreme in sicer je to igla oz. sveder za vrtanje lukenj v boilije! Če tega svedra ne boste imeli, ko se odpravite na ribolov krapa, boste vsekakor v velikih težavah, zatorej ne pozabite na njega! Vas zanima še več? Če vas, si preberite zgornji članek in izvedeli boste še osem stvari, brez katerih ne smete za vodo, ko se odpravite na ribolov krapa!