Kamini so od nekdaj cenjeni kot najboljši način ogrevanja in so paša za oči. Kakovosten in moderen kamin ustvarja prav poseben ambient v vašem domu ali v poslovnih prostorih in restavracijah ter gostilnah. Kamini so lahko zelo različnih izgledov, funkcijo pa imajo vsi enako in sicer ogrevanje prostorov in lahko tudi sanitarne vode ter talnega gretja. Kamin deluje na trda goriva, predvsem na drva, ki so naraven material, ne onesnažijo okolja in oddajajo res prijetno ter pristno toploto, ki je ljudem blizu že od nekdaj, ker je to prvinski način ogrevanja tudi v naravi.

kamini

Kamini so različnih oblik in velikosti. Če naročite standardnega, boste ga dobili narejenega že v enem mesecu, ker so kamninski vložki že izdelani, samo še dozida se okolica po vaših željah in potrebah. Lahko greje vse prostore v stavbi, sanitarno vodo in pa tudi centralno ogrevanje ali talno ogrevanje. Skratka ima več funkcij združenih in je zato zelo varčen ter poceni.

Sodobni kamini so izdelani tako, da ne puščajo v prostor nobenih plinov ali saj in umazanije, zato so primerni za bivanje z njimi v vseh prostorih in so zelo varni. Narejeni so iz kovine in ognjevarnega stekla ter materialov za zidavo okoli kamina. Zgoraj pa imajo še režo za pretok toplega zraka da lepo kroži po prostorih.

Ko zakurite kamin, bo začel močno geti takoj, tudi če je ves prostor mrzel. Moderni kamini so odprti z več strani in lepo zgledajo ter sevajo močno toploto v prostor. Ker je obzidan z materialom, ki vsrkava toploto in jo zadržuje, kamin še en dan po tem, ko ugasnejo drva, oddaja nežno toploto v prostor.

Unikatni kamini so nekoliko dražji in jih boste čakali dlje časa, ker je treba narediti posebne kaminske vložke. Vendar nekateri ljudje imajo radi estetiko ter unikatnost in želijo imeti edini tak kamin, ki je lahko pravo umetniško delo ter velike vrednosti.