Vas motijo očala pri razni aktivnosti, kot je šport, kuhanje ipd.? Potem je najbolje da si umislite kontaktne leče. Na spletni strani optikas.com/kontakne-lece.html si lahko preberete veliko več o kontaktnih lečah.

Kontaktne leče Kontaktne leče so seveda na videz neopazne (prosojni medij). Leče omogočajo posameznikom da vidijo tudi brez očal. Ampak če povem po resnici ima napredek pri izdelavi kontaktnih leč povsem nov pomen. Kontaktne leče dandanes lahko nosi skoraj vsak. Kontaktnim lečam danes pravimo kar “čudež moderne tehnologije”. Pravimo jim pa zaradi novih materialov in oblik, ki seveda omogočajo bolj udobno in lažjo uporabo, učinkoviti in kakovostni so seveda tudi  izdelki, ki pripomorejo k čiščenju kontaktne leče. Optika pri Stolnic Vam seveda ponuja celo storitev na področju kontaktnih leč. S posvetom z optometristom se seveda lahko lahko odločite za dnevne, tedenske ali celo mesečne kontaktne leče.

Kontaktne leče so najbolj primerne za otroke, ker so otroci zelo aktivni in bi pri raznih aktivnostih lahko zlomili očala. Starše pa vedno skrbi da nebi zlomili očal. Zato je najboljša rešitev za otroke kontaktne leče. Obstajajo prav posebne leče za šport, ki so narejene iz posebne ga material, da ne padejo ven iz očesa. Za uporabo leč se morate najprej posvetovati z optometristom, da preveri če je Vaš otrok primeren za kontaktne leče.