Vsak podjetnik, oziroma skupina podjetnikov, ki se odloča za odprtje d.o.o. podjetja, se zelo hitro znajde pred vprašanjem, ki v sebi skriva kar nekaj podvprašanj – kako odpreti d.o.o.? Vsak začetek je težak, vendar se lahko s pravimi nasveti zelo hitro rešite začetnih težav in poiščete ustrezne odgovore na vprašanja o tem, kako odpreti d.o.o.  Prvi korak je vsekakor, da izberete ustrezen naziv firme. Ime firme je v poslovnem svetu nekaj tako pomembnega, kot ime posameznika v medsebojnih odnosih. Izbira imena firme je nedvomno pomemben korak pri odpiranju podjetja, saj bo ime firme za vedno zaznamovalo novo podjetje.

Kako odpreti d.o.o.

Imena torej ne izberemo kar tako vsepovrek, ampak moramo temu res posvetiti kar nekaj časa. Ime firme naj izrazi vizijo in poslanstvo vašega podjetja, zelo dobro pa je, če je tudi v nekakšnem sozvočju z osnovno dejavnostjo podjetja, na ta način boste namreč veliko lažje prišli do tega, da si bodo ime firme vaši bodoči poslovni partnerji lažje zapomnili. To je torej prvi odgovor na vprašanje kako odpreti d.o.o. . Ko boste ime firme izbrali, lahko začnete z bolj podrobnim poizvedovanjem kako odpreti d.o.o. oziroma kateri koraki in institucije vam v tem procesu še stojijo nasproti. Veliko podjetnikov se odloči za odprtje družbe z omejeno odgovornostjo tudi zaradi dejstva, da lastniki d.o.o.-ja za poslovanje družbe ne odgovarjajo z vsem, kar imajo (torej tudi vsem osebnim premoženjem), kar je v veljavi pri samostojnih podjetnikih. Če razmišljate o tem, kako odpreti d.o.o., vam je torej jasno, da lahko z odprtjem d.o.o-ja zavarujete ne zgolj sebe, ampak tudi člane vaše družine, če bi se slučajno zgodilo, da bi vaša podjetniška zgodba zašla v težave.

Najlažje za vas bo, če boste obiskali spletno stran Firmica.si (klik na zgornjo povezavo), kjer boste našli vse odgovore na morebitna vprašanaj o tem, kako odpreti d.o.o. Z njihovo pomočjo boste na enostaven in hiter način našli ustrezno pot do vašega novega podjetja.