mindmazeDa bomo na isti valovni dolžini, bomo odgovorili na vprašanje, kaj sploh je “Mindmaze”? To je igra, ki izhaja iz raznih detektivskih spletnih iger v katerih je bil cilj pobegniti iz sobe ali pa priti do določenih odgovorov. Vendar ta igra pa ni spletna igra s slikicami ipd., vendar se jo igra v živo in je za njo potrebno tudi v naprej rezervirati termin, to lahko storite na njihovi strani http://mindmaze.si.

V igri Mindmaze ste postavljeni v sobo, ki izgleda kot bi bila iz 16. stoletja, iz nje pa morate pobegniti oziroma najti zlato jajce (če sploh obstaja), ki naj bi bil ukraden Ljubljanskemu zmaju, ki je živel ob reki Ljubljanici v močvirju. Moč tega jajca pa naj bi bila, da lahko katerokoli kovino spremeni v zlato. To jajce naj bi imel nek alkimist in naj bi bilo skrito v sobi te igre Mindmaze.

Ta igra je odlična za tako imenovan “brain-storming” saj nas prisili, da razmišljamo in povezujemo stvari med sabo, znamo dešifrirati besede in pravilno ugotavljati. V igri Mindmaze lahko sodeluje od 2-5 ljudi, kar je idealno za ekipno delo, na največ 5 ljudi je igra omejena tudi zato, ker so takšne omejitve prostora. V primeru, da bi v skupini bilo 6 ljudi, se še da narediti izjemo,če pa jih je več, pa zna to igro Mindmaze kar otežiti. V tej igri lahko preizkusite svoje sive celice in pa, kako sposobna je vaša skupina kar se tiče ekipnega dela. Če želite ugotoviti, ali je legenda o Ljubljanskem zmaju resnična, in če takšno jajce res obstaja, potem si le rezervirajte termin in odigrajte igro Mindmaze, odgovorite si na to vprašanje in pa na koncu tudi pobegnite iz sobe.

Če ste ljubitelj takšnih iger na spletu, potem bo Mindmaze v Ljubljani odlična izkušnja za vas, saj boste fizično bili v tej sobi, in ne boste omejeni tako kot na spletu, pa tudi boljši izziv bo.