Vsak si želi dobro sprostitev v poletni senci s hladno pijačo in kakšno dobro knjigo ali pa revijo. Seveda pa si pri sproščanju želimo tudi udobno namestitev, gugalnik ali pa gugalnica sta odlična izbira.  Na njih se lahko rahlo pozibavamo, to nas lahko zelo pomirja, poleg tega pa so zelo udobni, tako z lahkoto sedimo in se pozibavamo tudi do več ur. Če si želite prebrati več vam predlagam da si pogledate odličen članek na povezavi https://www.nadlani.si/dom-in-vrt/gugalnik/, poleg tega članka pa si lahko preberete še ogromno ostalih odličnih brezplačnih člankov o vseh razližn temah ki bodo gotovo zanimive za vas.

Gotovo se sprašujete kaj je dejanska razlika med gugalnico in gugalnikom, razlika je le v tem da je gugalnica s vrvjo ali verigo pritrjena na strop, gugalnik pa je postavljen na tla in ima ukrivljene noge. Oba se lahko gugata in sta namenjena da na njih sedimo, na gugalnici pa lahko sedi tudi več ljudi kar je velika prednost žal pa ima slabost n sicer večjih gugalnic ne moremo pospraviti.

gugalnik

Poznamo še nekaj drugih vrst gugalnikov in tudi zamenjave za njih. Poleg navadnega gugalnika ki so ga iznašli že več sto let nazaj poznamo tudi gugalnik za otroke, ta je namenjen majhnim otrokom oziroma dojenčkom in gugalnik za dojenje, ki pa so namenjeni dojenju dojenčkov. Zamenjave oziroma alternative gugalnikov pa so viseča mreža ter ležalnik, prednost teh dveh je da jih zlahka premaknemo in sta bolj udobna saj lahko v njih ležimo, slabost pa je to da v njih težje delamo razne stvari kot je pitje pijače in podobno.

Gugalnik je odličen kos pohištva čeprav so ga izumili že zelo dolgo nazaj, lahko jih najdemo v različnih barvah ter stilij, tako bo gotovo privlačen za naše oči in bo dobro izgledal na našem balkonu, terasi ali pa v stanovanju če so gugalniki sobni.