Sodoben svet je kapitalistično naravnan – če si priznamo ali pa ne. Da bi v njem uspeli, je potrebno dobro poznati zakone finančnega področja, zato ne preseneča, da se podjetja vse pogosteje odločajo za finančno svetovanje. Kako vam lahko pomaga – preverite skupaj z nami.

Kdaj je finančno svetovanje prava izbira?

Finančni svetovalci so osebe, ki poskrbijo za vaše finančne situacije. Pri tem se osredotočijo na vaše finance, upoštevajo vaše finančne cilje ter na podlagi teh skupaj z vami oblikujejo načrt investicij (pa tudi dolgov) s pomočjo katerega boste lažje načrtovali svoje delo v prihodnje.

finančno svetovanje

Podjetja se za storitve finančnega svetovanja običajno odločajo pri načrtovanju obvladovanja finančnega tveganja, pri čemer finančni svetovalci opravijo nadzor obvladovanja celotnega likvidnostnega tveganja ter zagotavljanje storitve svetovanja za zagotavljanje solventnosti podjetja. To je osnova, ki vodi do celotne optimalne podobe podjetja in strankam poveča zaupanje v investicije in naročanje pri podjetju. Zavedati se je potrebno, da podjetja v sodobnem času ves čas preverjajo tudi finančna stanja partnerjev s katerimi se podajajo v sodelovanja. Le na tak način lahko namreč z gotovostjo preživijo.

Kako poteka finančna optimizacija?

Finančni svetovalec bo opravil celotno izdelavo finančne analize ter analizo kupcev, sledila bo izdelava celotnega načrta finančnega prestrukturiranja, ki vključuje pridobivanje finančnih virov ter iskanje alternativnih virov financiranja. V primeru dolgov finančni svetovalci za vas opravijo tudi pogajanja tako z dobavitelji, kupci kot tudi bankami in državnimi institucijami. Finančni svetovalec bo za vas postavil kreditne limite, ki jih boste še sposobni odplačevati, zavaroval terjatve ter postavil politiko varovanja pred tečajnim in obrestnim tveganjem – vse z namenom, da vaše podjetje na trgu ostane še dolgo časa ter vam in vaši družini zagotavlja varen vir dohodkov.

V kolikor želite lahko finančni svetovalci pregledajo tudi celostni pregled podjetja s poudarkom na pregledu računovodske analize ter oceni poslovnih tveganj, da vam zagotovi bolj miren spanec.