Dvigalo se največkrat uporablja v industriji. Pravijo jim tudi žerjavi, ki so nadvse zmogljiva dvigala, ki lahko dvignejo veliko težo tovora, ki ga seveda človek ne more oziroma ne zmorejo navadna dvigala, ker niso dovolj zmogljiva in stabilna ter močna. Zmogljivo dvigalo vam naredijo tako, da ga načrtujejo posebej za vašo potrebo in za delo, ga izdelajo in tudi montirajo na vaši lokaciji, vse na ključ. Najbolj je razširjeno mostno, ki zgleda kot most in prenaša tovor iz enega na drug konec prostora v hali ali zunaj.

dvigalo

Dvigalo ali žerjav je lahko mostno, eno nosilno ali dvo nosilno, portalno ali konzolno. Tako dvigalo ponavadi pokriva celotno halo in se montira glede na nosilnost hale ter potrebo po tem, kako težak tovor se mora prenašati. Upravljate pa ga enostavno preko gumbov.

Konzolno dvigalo je dejansko v vsaki proizvodnji in je namenjeno servisiranju proizvodne linije ali servisiranju strojev v proizvodnji. To dvigalo omogoča dostop do vseh delov delovne linije in stroja, da se ju vzdržuje in čisti neglede na višino. Prilagodi se ga na dolžino in višino vaše situacije in se ga varno namesti tako, da se lahko premika po hali ter odplavlja svoje delo.

Če pa je lahko mostno, to pa je najboljše za pokrivanje celotne proizvodnje na najbolj ekonomičen način. Z njim se lahko pokrije največ proizvodnje. Z njim boste lahko zelo varno delali povsod, kjer morate. Dobra novica pa je to, da se ga da opremiti z različno opremo, ki vam bo pomagala pri delu v proizvodnji. Če je sofisticirano se ga da opremiti z modernim pametnim dvigalom, ki je elektro manipulator.

To dvigalo pa se da opremiti tudi s klasičnim verižnikom, ki ma lahko električen ali pa ročen pomik. Portalna dvigala pa so največkrat zunaj, ker se peljejo lahko po kolesih ali po tirnicah in so največkrat precej velika. Z lahkoto njih premesite na drug objekt ali na drugo lokacijo.