Bolečina v zobu je nekaj, česar res ne morete ignorirati, ker je nekaj narobe, kar si lahko pogledate tukaj https://luxdental.si/bolecina-v-zobu/ in se naročite na pregled. Če vas zob boli le malo in skeli komaj opazno, je to že znak hude okvare, ki se bo stopnjevala. Lahko pride do hudih bolečin in bolezni ter v končni fazi do izgube vaših zob. Bolečina v zobu je resno opozorilo, da nekaj ni v redu in da je to treba preveriti pri strokovnjaku zobozdravniku. On bo vedel, kaj je narobe in če slučajno ni nič, da bo minilo, vam bo to tudi povedal, kar je še najcenejše in najboljša novica za vas.

bolečina v zobu

Blaga bolečina v zobu lahko pomeni, da ste se prehladili, ste jedli ali pili nekaj, kar je na zob vplivalo ali pa da se je začela resna bolezen, kot je na primer karies ali zobna gniloba. Lahko je tudi začetek granuloma. Zaradi obeh bolezni lahko izgubite zobe. Če nočete velikih stroškov, bolečin, zapravljenega časa in živcev, pojdite takoj na pregled in preverite, kaj se dogaja. Če je pristna bolečina v zobu, vas bo zdravnik najprej napotil na slikaje zob, da bo lahko preveril, kaj se dogaja v notranjosti zobne pulpe ter z živci, z zobno korenino in kostjo vaše čeljusti.

Na podlagi slike in fizičnega pregleda zob ter preizkušanja, lahko tudi kaj malo zavrta ali pobrusi, bo točno vedel, kaj je narobe in vas začel zdraviti. Če je vse v redu, pa bo povedal, kako se bolečina v zobu lahko zmanjša in kaj storiti, da boste odpravili to neprijetnost v kratkem času, vendar vas bo seveda čez čas naročil na ponoven pregled, da preveri, če je še vedno vse v redu. Bolečina je za to, da nas opozori na to, da moramo nekaj storiti in spremeniti situacijo. Ubogajte svoje telo in reagirajte takoj, da boste imeli najmanj sitnosti, da se bolečina ne bo povečala.