Vsak kdor kdaj pa kdaj kuha potrebuje posodo. Posode so namenjene različnim namenom. Denimo kot posoda za kuhanje, lonec, ponev, vok, kozica in podobno. V vseh oblika in dimenzijah, predvsem pa materialih. Spomnim se kako navdušena sem bila, ko sem si kupila komplet nove posode. Prepričana sem bila, da je posoda odličnih karakteristik in jo bom lahko uporabljala leta. Pri nas nimamo indukcije ampak plin in posoda je bila že po enem letu videti res iztrošena. To me je tako jezilo. Le kje naj kupim posodo, ki mi bo služila leta. Že samo zaradi ekološke ozaveščenosti se mi ne zdi smotrno vsako leto zavreči posodo in kupiti novo. Sama se izogibam teflona, ker če se ti opraska je potem strupen. Nekaj v zvezi z reagiranjem s kovinami ali nekaj podobnega je problematično.
Posoda je pomembna sestavina pri kuhanju že od nekdaj. Resnično ne razumem, kako smo lahko v kvaliteti tako nazadovali. Morda v kolikor bi imela indukcijo bi bilo bolje a v mojem primeru ni tako. Sama sem iskala posodo že povsod. Pomembno mi je, da je znotraj gladka brez sledu o pripetem držalu, da je iz materiala, na katerega se hrana ne prijemlje in da je robustna. Tudi dimenzije so mi pomembne. Ravno prav velike, da v kolikor želim skuhati večje količine, da mi med mešanjem hrana ne uide ven iz lonca. Posoda ne sme biti pretežka ne prelahka. V kolikor je prelahka sklepam, da je zanič, a če je pretežka se problem pojavi pri njeni praktičnosti. Vsekakor teža same posode, ponve ali lonca vpliva na izbiro. Si predstavljate nekajkrat prestaviti težji lonec. Pa saj te po kuhanju od samega dela roka boli. Pravijo pa, da bolj kot je posoda težka, kvalitetnejša je. No, naj bo res ali ne. Sama bom v kratkem kupila woll posodo. Dopade se mi palančinkarica, ker ima močen ročaj in ravno pravšnjo dimenzijo.